Головна Новини Світ Росія Путін лякає Донбас геноцидом «як у Сребрениці»
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін лякає Донбас геноцидом «як у Сребрениці»

Путін також натякнув, що Володимир Зеленський не зможе контролювати націоналістів

10 грудня 2019, 19:34 comments1812
Поділіться публікацією:
Путін лякає Донбас геноцидом «як у Сребрениці»

Президент Росії Володимир Путін заявив, що передача Україні контролю над кордоном з Росією загрожує знищенням жителям окупованого Донбасу, оскільки не прийнято закон про амністію. Про це він сказав на зустрічі з Радою з прав людини при президенті, передає "Інтерфакс-Україна".

"Досі не прийнято закон про амністію. У 2015 році ще домовилися, рішення є якісь, але нічого не діє. І українська сторона весь час ставить питання: дайте нам можливість закрити кордон військами... Але я уявляю, що далі почнеться. Сребреніца буде", — сказав Путін.

Російський лідер висловив побоювання, що українська влада не зможе проконтролювати націоналістів.

"Ми ж бачили, як президент Зеленський веде дискусію з націоналістами, не зрозуміло, хто там сильніше... І не зрозуміло, що там відбудеться, і хто ними буде керувати, коли вони увійдуть на ці території без забезпечення гарантій людям", — підкреслив Путін.

За його словами, що ця проблема носить політичний характер і пообіцяв "мати на увазі" справи громадян Росії, засуджених в Україні.

Нагадаємо, вбивство мусульман у Сребрениці сталася в липні 1995 року. У результаті, загинули близько 8 тис. боснійських мусульман чоловічої статі у віці від 12 до 77 років. Трагедія стала одним з найкривавіших епізодів боснійської війни. У 2007 році Міжнародний суд визнав події в Сребрениці геноцидом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!