Росія запропонувала США продовжити договір по озброєннях

Договір СНО-3 був підписаний дев'ять років тому і вступив в силу в 2011 році

Російська Федерація отримала пропозицію про продовження договору про СНО (Договір між РФ і США про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь) і запропонувала взяти угоди про неприпустимість розв'язання ядерної війни. Про це сказав голова російського МЗС Сергій Лавров після зустрічі з держсекретарем США Майком Помпео, пише Інтерфакс.

"Росія підтвердила свою пропозицію вже зараз вжити рішення про те, що цей договір (СНО) буде продовжено", - сказав він.

Глава російського МЗС додав, що російська сторона на зустріч підтвердила пропозицію про те, щоб прийняти на рівні президентів заяву про неприпустимість розв'язання ядерної війни.

"Це теж пропозиція залишається на столі", - сказав він.

Крім того, російський міністр повідомив про готовність підтримати рішення Китаю підключитися до переговорів щодо роззброєння, відзначивши, що Пекін поки не погоджується на це.

Договір СНО-3 був підписаний дев'ять років тому і вступив в силу в 2011 році, термін його дії закінчується в 2021 році.

 Нагадаємо, раніше портал "Коментарі", голова комітету палати представників США у міжнародних справах Еліот Енгел заявив про можливі плани США вийти з Договору з відкритого неба, направив лист з протестом в Білий дім. Свій лист Енгел направив радника президента США з нацбезпеки Роберту О Брайєну.