Головна Новини Світ Росія Путін в черговий раз нагадав, що РФ надасть Україні газ зі знижкою, про яку домовився Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін в черговий раз нагадав, що РФ надасть Україні газ зі знижкою, про яку домовився Медведчук

За словами президента РФ Володимира Путіна, домовленості щодо газу з лідером ОПЗЖ Віктором Медведчуком ще в силі

19 грудня 2019, 18:01 comments1547
Поділіться публікацією:
















Путін в черговий раз нагадав, що РФ надасть Україні газ зі знижкою, про яку домовився Медведчук

Російський президент Володимир Путін заявив, що ті домовленості, які вдалося досягти голові політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктору Медведчуку з керівництвом російського "Газпрому", досі в силі. Про це глава Російської Федерації повідомив під час прес-конференції в Москві, відповідаючи на запитання українського журналіста про можливу "газову війну" між Україною і Росією.

Так, якщо Україна вирішить скористатися підсумками переговорів Медведчука і знижкою на газ на 25% (за умови прямих поставок палива з РФ в Україну, — ред.), то це буде, на думку Путіна, свідчити про те, що в РФ немає мети загострювати ситуацію в енергетичному секторі України і впливати на обстановку в країні.

"Ми готові були б поставляти в Україну газ зі знижкою 20-25%. Це можна зробити, і тоді можна було б і для кінцевого споживача знизити ціну, а не підвищувати, як заплановано у вас зараз, — заявив Путін. — З 1 січня наступного року всі пільги, наскільки я знаю, скасовуються, середній рівень ціни на газ десь буде за $300 для всіх категорій споживачів, включаючи фізичних осіб. Але я думаю, що ми домовимося".

Так, глава РФ зазначив, що вже на шляху до домовленостей, а також прагне, щоб і українська сторона була задоволена угодами.

"Ми зацікавлені у тому, щоб Україна отримала нормально ресурс, і наші споживачі в Європі щоб були спокійні за те, що у нас нормальні стосунки з нашими сусідами. І все буде йти за планом", – підкреслив Путін.

Нагадаємо, голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук неодноразово заявляв, що нинішня українська влада не хоче користуватися результатами його переговорів з керівництвом "Газпрому" і нібито діє не в інтересах українського народу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!