Головна Новини Світ Росія Росія зупинила постачання нафти в Білорусь
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія зупинила постачання нафти в Білорусь

Росія і Білорусь не уклали досі контракти на поставку нафти

3 січня 2020, 11:52 comments1600
Поділіться публікацією:
Росія зупинила постачання нафти в Білорусь

Росія зупинила постачання нафти в Білорусь. Зараз в республіці роботу продовжують роботу 2 заводи, однак завантаження на них зменшено до мінімуму, пише "ТАСС".

"В даний момент поставки нафти з Росії не здійснюються. Завантаження нафтопереробних заводів знижено до мінімального рівня", — повідомили в концерні "Белнафтехім".

У даний момент білоруська сторона розробляє контракти, які будуть спрямовані на постачання нафти з альтернативних джерел та російських в тому числі.  Причиною зупинки стало те, що дві сторони не уклали контракти, тому що вони не можуть домовитися щодо вартості нафти, тарифу на транзит через Білорусь і компенсації "за погіршення економіки білоруських НПЗ" після так званого податкового маневру в РФ.

Нагадаємо, всього в Білорусі два нафтопереробних заводи – у Мозирі (ВАТ "Мозирський НПЗ") та Новополоцьку (ВАТ "Нафтан").

Як повідомляло видання "Коментарі", на східному кордоні Білорусі в 2021 році може з'явитися нова точка контролю кількості та якості нафти в нафтопроводі "Дружба". Ситуація з надходженням з Росії забрудненої нафти в квітні 2019 року внесла корективи в підходи по забезпечення безпечного і надійного функціонування білоруської частини нафтопроводу "Дружба".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!