Головна Новини Світ Росія Путін готує росіян до референдуму
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін готує росіян до референдуму

На думку президента РФ, потрібно змінювати російську Конституцію

15 січня 2020, 13:36 comments3565
Поділіться публікацією:
Путін готує росіян до референдуму

Голова Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Конституцію країни пора піддати змінам, особливо в частині президентської влади. Про це передає видання "Громадське", посилаючись на "Росії 24".

Так, під час трансляції Федеральним зборам Володимир Путін підкреслив необхідність встановлення пріоритету російської Конституції над нормами міжнародного права.

"Вимоги міжнародного законодавства зможуть діяти тільки в тій частині, в якій вони не суперечать Конституції", — зазначив президент Росії.

На переконання російського лідера, парламент РФ повинен перейняти частину повноважень від президента. Приміром, державний парламент може сам призначати прем'єр-міністра на свій розсуд, згідно запропонованих критеріїв. Ще Путін хоче посилити вимоги до кандидатів на пост, який він сам займає вже майже 20 років.

"Глава держави повинен проживати на території Росії не менше 25 років і не мати іншого громадянства. Ці та інші питання можна і потрібно винести на всенародне обговорення", — сказав Путін, маючи на увазі можливість проведення референдуму.

Відзначається також, що глава Кремля згоден з Конституцією в тій частині, де вказана неможливість займати президентський пост більше двох термінів підряд, але зазначив, що ця норма не повинна носити принципового характеру.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Путін висловив співчуття своєму українському колезі і неповного тезці Володимиру Зеленському.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!