Головна Новини Світ Росія Financial Times: "Кадрові перестановки в Кремлі можуть вести до завершення війни на Донбасі"
commentss НОВИНИ Всі новини

Financial Times: "Кадрові перестановки в Кремлі можуть вести до завершення війни на Донбасі"

Західні ЗМІ обговорили перспективи для України в зміні Суркова на Козака

29 січня 2020, 19:48 comments1726
Поділіться публікацією:
Financial Times: "Кадрові перестановки в Кремлі можуть вести до завершення війни на Донбасі"

Колишній віце-прем'єр-міністр Росії Дмитро Козак очолив новостворену посаду в адміністрації президента РФ минулого тижня в рамках радикальних кадрових змін в Кремлі, які аналітики вважають сигналом про бажання Володимира Путіна продовжити своє правління. Про це пише західне видання Financial Times.

Люди, обізнані про процес переговорів, розповіли журналістам, що зміни були націлені на те, щоб формалізувати підвищення Козака до статусу головного представника на переговорах з Україною. У минулому році він керував процесом обміну двох обмінів ув'язнених. Ці обміни зустріли широкого схвалення як крок на зустріч завершення російсько-української війни.

Козак також допоміг відродити переговори в нормандському форматі, в яких крім України та Росії беруть участь також Німеччина та Франція. Переговори поновилися в минулому місяці після років блокування під керівництвом Суркова.

"Сурков просував політику ослаблення України і недопущення підписання майбутніх угод між нею, ЄС і НАТО. Для цього він політично дестабілізував територію. Сурков грав на втручання і якщо він дійсно пішов, тоді це добре", — вказав співрозмовник з близького оточення Офісу президента Зеленського, який побажав залишитися неназваним.

Інші ж експерти радять не плекати ілюзій щодо того, хто насправді буде приймати важливі рішення.

"Люди Володимира Зеленського пов'язують всі проблеми з Сурковим. Вони не розуміють, з ким мають справу", — підкреслив колишній співробітник Кремля.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головний радник Володимира Путіна з питань України Владислав Сурков подав у відставку у зв'язку зі зміною зовнішньополітичного курсу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!