Головна Новини Світ Росія Росія хоче обмінятися з Україною послами
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія хоче обмінятися з Україною послами

Росія готова налагоджувати контакти з Київом і готова повернути свого посла в Україну

10 лютого 2020, 10:00 comments1820
Поділіться публікацією:
Росія хоче обмінятися з Україною послами

Російська Федерація готова повернути свого посла в Київ і прийняти посла України в Москві. Про це розповів міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров пише "Російська газета".

За словами Лаврова, не дивлячись на складні відносини між Україною і Росією вони готові продовжувати взаємодіяти у сфері транспорту, економіки та гуманітарних справах.

"Нелогічно регулярно будувати якісь бар'єри у відносинах між державами, то заборона авіасполучення, потім для залізничного транспорту, так і просто для спілкування", — сказав він.

Також Лавров розповів, що з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайко бачився наживо один раз — на Нормандському саміті в Парижі в грудні 2019 року.

Нагадаємо, після початку російської агресії в Україні Київ відкликав свого посла з Москви.

Як повідомляли "Коментарі", МЗС РФ виступило із заявою, в якій назвало умови виходу України з кризи. Зокрема, Москва разом із зарубіжними партнерами готова без зволікання приступити до формування багатостороннього механізму сприяння врегулюванню української кризи. Росія вимагає змінити конституцію України, пропонує ЄС і США сприяти визнанню українцями права Криму визначити долю за підсумками референдуму, а також гарантувати нейтральний військово-політичний статус України.

Міністерство закордонних справ України вважає неприйнятною пропозиції, викладені в позиції МЗС РФ з врегулювання кризи в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!