Головна Новини Світ Росія Росія почне постачати у Венесуелу гроші: тепер валюту будуть відразу друкувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія почне постачати у Венесуелу гроші: тепер валюту будуть відразу друкувати

Росія підписала договір з національним банком Венесуели і зможе друкувати знецінені болівари

19 лютого 2020, 16:41 comments1458
Поділіться публікацією:
Росія почне постачати у Венесуелу гроші: тепер валюту будуть відразу друкувати

Російське підприємство "Держзнак" підписало угоду з центральним банком Венесуели, в рамках якої буде друкувати венесуельські болівари. Про це повідомляє західне видання Bloomberg.

Загалом Росія має надрукувати 300 мільйонів банкнот боліварів. Номінали банкнот складуть від 10 000 болівар до 50 000 болівар. Загальна номінальна вартість грошей, які надрукує Росія, складе близько 143 мільйонів доларів.

За свої послуги російський державний "Держзнак" отримає близько 6,8 мільйона доларів. Раніше Венесуела друкувала свої банкноти на фабриках британської компанії De La Rue, однак не розрахувалася за ці послуги вчасно. Тому De La Rue примусово стягнула з Венесуели 23 мільйони доларів.

Зараз Венесуела переживає гіперінфляцію. За офіційними даними місцевої статистичної служби, рівень інфляції в країні у вересні 2019 року склав 50100% в рік. Гіперінфляція, девальвація національної валюти, дефіцит товарів першої необхідності, брак ліків призвели до того, що венесуельці масово покидають країну.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Венесуела ввела нові вертикальні банкноти, щоб замінити горизонтальні, які прийшли в практичну непридатність через гіперінфляцію.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!