Головна Новини Світ Росія У Росії порушили першу кримінальну справу за розповсюдження фейків про коронавiрус
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії порушили першу кримінальну справу за розповсюдження фейків про коронавiрус

Причиною стала неправдива публікація в соціальній мережі про зараження коронавірусом в одному з міст Росії

3 квітня 2020, 22:32 comments2304
Поділіться публікацією:
У Росії порушили першу кримінальну справу за розповсюдження фейків про коронавiрус

У Росії порушили першу кримінальну справу за поширення неправдивої інформації про пандемію коронавірусу Covid-19. Неправдива публікація про зараження коронавірусом в Курортному районі Санкт-Петербурга була опублікована у соціальній мережі "ВКонтакте". Про це повідомили в російському виданні ТАСС з посиланням на своє джерело в слідчих органах.

У виданні повідомили, що автором публікації, за попередньою інформацією, була Ганна Шушпанова — член територіальної виборчої комісії в Курортному районі Санкт-Петербурга. Її адвокат заявив журналістам, що підзахисну доставили в слідчий відділ.

Президент Росії Володимир Путін ще 1 квітня схвалив поправки в Кримінальний кодекс Російської Федерації про позбавлення волі за поширення неправдивої інформації про пандемію коронавірусу Covid-19. Імовірно, Шушпанову звинувачують за статтею 207.1 Кримінального кодексу Російської Федерації.

За поширення фейків по цій темі загрожує штраф від 300 тисяч до 700 тисяч рублів або виправні роботи до одного року або обов'язкові роботи до 360 годин або позбавлення волі на строк до 3 років.

Як повідомляв портал "Коментарі", екс-міністр економіки України Тимофій Милованов закликав продовжити карантин до середини літа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!