МВФ виділив $500 млн на підтримку реформ в Еквадорі

У березні МВФ схвалив надання Еквадору 4,2 мільярда доларів

На підтримку реформ МВФ виділить Еквадору близько 500 млн доларів. Про це йдеться на сайті МВФ.

"Ув'язнення двох ревізій дозволяють владі отримати понад 300 мільйонів СПЗ (близько 500 млн доларів)", - йдеться в повідомленні.

Згідно повідомленням міністерства економіки і фінансів країни, це заключний з траншів у рамках схвалених на 2019 рік 1,4 мільярда доларів для підтримки економічної програми уряду.

Для того щоб отримати транш від МВФ, влада Еквадору внесли зміни в економічний "План процвітання". Країну охопили протести після того, як влада країни скасували субсидії на паливо. Протести в країні призвели до транспортного колапсу, багато жителі відмовлялися виходити на роботу, в містах країни проходили сутички між демонстрантами і місцевою поліцією. Кілька компаній постраждали від нападів мародерів. З-за демонстрацій, які буквально з колихнули країну, президенту довелося скасувати скандальний указ.

Навесні цього року МВФ схвалив надання Еквадору більше чотирьох мільярдів доларів, перший транш у розмірі 652 мільйони доларів надавався негайно, другий пішов в червні. Програма розрахована на три роки.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що переговори між Україною і Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо нової програми фінансування тривають.