Головна Новини Світ Пiвденна Америка США розширили санкції проти Венесуели
commentss НОВИНИ Всі новини

США розширили санкції проти Венесуели

У санкційний список потрапили відомі парламентарії Венесуели

14 січня 2020, 01:29 comments1663
Поділіться публікацією:
США розширили санкції проти Венесуели

Америка розширила санкційний список відносно Венесуели, додавши в нього парламентарів країни. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на документ, опублікований на сайті американського Мінфіну.

Серед санкційного списку Луїс Парра, який посів 5 січня 2019 року посаду спікера венесуельського парламенту замість лідера опозиції Хуана Гуаидо.

В минулому році по країні почалися масові протести проти президента країни Ніколаса Мадуро. Тоді на тлі заворушень глава Національної асамблеї, підконтрольної опозиції, Гуаидо проголосив себе тимчасовим главою держави, а кілька країн на чолі з США заявили про його визнання. Росія, Китай, Туреччина підтримали Мадуро в якості легітимного президента.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Ніколас Мадуро повідомив, що колишній президент Колумбії Альваро Урібе, який очолював країну з 2002 по 2010 роки, планував здійснити на нього замах. Про це повідомляє газета La Vanguardia.

"Я дізнався про план, яким керував Альваро Урібе Велес за участю посла Колумбії в США Франсиско Сантоса, який обговорювався з Лестером Толедо (один з лідерів і депутат венесуельської опозиції — прим. ред.)", — сказав Мадуро.У серпні 2018 року з допомогою двох безпілотників була зроблена спроба замаху на Мадуро в той момент, коли він виступав на церемонії на честь 81-ї річниці створення Національної боліваріанської гвардії. Охорона сховала президента бронежилетами і поцупила з трибуни. Сам венесуельський лідер не постраждав, однак поранення отримали семеро військових.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ria.ru/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!