Мадуро запросив ООН спостерігати за виборами в парламент Венесуели

Мадуро також запросив уряди країн Латинської Америки та ЄС сприяти національному діалогу

Лідер Венесуели Ніколас Мадуро сподівається на створення спеціальної комісії ООН для спостереження за виборами до Національної асамблеї - парламенту країни. Про це він заявив в ході пам'ятних заходів з нагоди 62-ї річниці повалення диктатури Маркоса Переса Хіменеса, в Twitter.

Мадуро також запросив уряди країн Латинської Америки та Євросоюзу сприяти національному діалогу.

"Венесуела бажає, щоб генеральний секретаріат ООН призначив комісію з супроводу виборів, щоб вони стали свідками дня, коли народ Венесуели відновить свою Національну асамблею", - заявив Мадуро.

Як повідомляв сайт "Коментарі", у вересні 2019 року президент США Дональд Трамп підписав указ про введення повного економічного ембарго проти Венесуели, яка перебувала в глибокій політичній кризі і була охоплена масштабними масовими протестами.

Ніколас Мадуро також заявив, що жителі країни масово виходять з католицької віри і стають євангелістами. "Хочу розповісти вам, дорогий Тато Франциск, про те, що народ Венесуели відмовляється від католицизму. Майже 40% громадян оголосили себе євангельськими християнами, а до цього було 3%", - написав Мадуро. Мадуро також зазначив, що єпископи католицької церкви виявляють дуже велику політичну активність і, по суті, використовують Венесуельську єпископську конференцію як політичну силу.