Головна Новини Світ США У Румунії виступили за збільшення військової присутності США
commentss НОВИНИ Всі новини

У Румунії виступили за збільшення військової присутності США

Трамп і Йоханнис обговорили розширення американської військової присутності в Румунії

21 серпня 2019, 03:20 comments1703
Поділіться публікацією:
У Румунії виступили за збільшення військової присутності США

Президент США Дональд Трамп прийняв у Білому домі лідера Румунії Клауса Йоханніса. Сторони обговорили співпрацю в рамках НАТО, а також збільшення присутності американських солдатів на румунській території. Про це повідомляється на сайті румунського президента.

"Я продемонстрував готовність розмістити більший американський контингент, і президент Трамп був дуже відкритий", — сказав Йоханнис.

Він пояснив, що, зокрема, Румунія хоче мати більше військових в мультинаціональному підрозділі і повітряної поліції. Він додав, що обговорив з Трампом питання безпеки в Чорному морі і зміцнення східного флангу НАТО.

Трамп перед переговорами з румунським колегою заявив, що США готові обговорювати з Румунією можливість посилення їх військової присутності на її території, повідомив Білий дім.

"Це одна з тем, про які ми сьогодні поговоримо", — сказав Трамп.

 У 2019 році виповнюється 30 років з моменту падіння у Румунії комуністичного режиму і 15 років з моменту вступу країни в НАТО.

 Як повідомляли "Коментарі", румынская влада на початку тижня заблокувала перевезення російської військової техніки в Сербію з-за санкцій Євросоюзу. За відмову у видачі ліцензії 25 липня Міністерство закордонних справ Сербії висловило протест і звинуватив Румунію в порушенні положень Дунайської конвенції. У міністерстві закордонних справ Румунії пояснили, що для видачі такої ліцензії необхідно виконання кількох умов. Одним з них є те, що послуги оператора, який перевозить вантаж, не повинні прямо або побічно відповідати інтересам фізичних або юридичних осіб з Росії. Ця вимога не була дотримана, підкреслили в румунському зовнішньополітичному відомстві.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!