Головна Новини Світ США Пентагон згорнув мільярдний проект розробки ПРО через застарілість
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон згорнув мільярдний проект розробки ПРО через застарілість

Офіційною причиною закриття розробки системи ПРО названі нездоланні технічні проблеми

22 серпня 2019, 12:10 comments1710
Поділіться публікацією:
Пентагон згорнув мільярдний проект розробки ПРО через застарілість

Міністерство оборони США повідомило про згортання робіт зі створення нового покоління протиракетної оборони (ПРО), зокрема, нової системи перехоплювачів міжконтинентальних ракет.

На проект було витрачено вже близько 1 мільярда 200 мільйонів доларів. Підрядником виступала компанія Boeing, виконавцем — компанія Raytheon. Офіційною причиною відмови від проекту є чи нездоланні технічні проблеми, або ж занадто висока ціна для усунення цих проблем.

Міністерство оборони США заявило, що новий пріоритет — це розробка перехоплювачів наступного покоління. Серед вимог — поліпшені характеристики як перехоплювача, так і його ракети-носія.

Конгрес США погодився збільшити кількість міжконтинентальних ракет перехоплювачів на 20 одиниць — з 44 до 64. Додаткові 20 повинні були надійти на озброєння до 2023 року, однак з урахуванням оголошеного припинення розробки проекту ця дата швидше за все, буде перенесена на невизначений термін.

Як повідомляв сайт "Коментарі", держдепартамент США заявив про рішення поставити Тайваню 66 винищувачів F-16 і супутнє обладнання на суму $8 млрд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!