Головна Новини Світ США США в Радбезі ООН зажадали від Росії розкрити інформацію про вибух в Северодвінську
commentss НОВИНИ Всі новини

США в Радбезі ООН зажадали від Росії розкрити інформацію про вибух в Северодвінську

В результаті вибуху на полігоні в Северодвінську загинули п'ять співробітників "Росатому"

23 серпня 2019, 05:30 comments2640
Поділіться публікацією:
США в Радбезі ООН зажадали від Росії розкрити інформацію про вибух в Северодвінську

В.о. постпреда США при ООН Джонатан Коен під час екстреного засідання Радбезу ООН 22 серпня зажадав від Москви розкрити інформацію про "загадкове" вибух, який стався 8 серпня в Архангельській області. Про це повідомляє "Голос Америки".

Засідання пройшло за ініціативою Москви і Пекіна у зв'язку з випробуванням американської ракети і завершилося безрезультатно.

Так, представники Росії і США звинуватили один одного в розвалі Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, Москва попередила про небезпеки нової гонки озброєнь, а представник адміністрації Трампа зажадав, щоб Росія розкрила інформацію про загадковий вибух під Северодвінську.

"Що саме сталося в Росії 8 серпня? Чому стався вибух? Про який "системі" йде мова, і з якою метою ця "система" була проведена?" — запитав представник США.

В результаті вибуху на полігоні в Архангельській області загинули п'ять співробітників "Росатому". Вибух також призвів до короткочасного підвищення рівня радіації. Російська влада так і не пояснили, які саме випробування проводилися на полігоні.

Як повідомляло видання "Коментарі", 8 серпня в Росії на території зенітно-ракетної частини під Архангельськом стався вибух при випробуванні рідинної реактивної рухової установки, після цього виріб загорілося. Датчики спрацювали в сусідньому Северодвінську — на підвищені показники відгукнулася автоматизована система контролю радіаційної обстановки.

"В результаті події отримали травми різного ступеня тяжкості шість представників Міноборони та підприємства-розробника. Два фахівця від отриманих поранень померли.

20 серпня виконавчий секретар Організації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань Лассина Зербо повідомив, що чотири станції моніторингу радіації припинили передачу даних після вибуху на військовому полігоні під Северодвінську в Росії.

За його словами, з 13 серпня передачу даних припинили станції в Билибине на Чукотці і Залесове в Алтайському краї.

Станції моніторингу створені для дотримання Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. Він поки не вступив в законну силу, проте Росія стверджує, що дотримується правил.

У теж час президент Росії Володимир Путін, відповідаючи на запитання французької журналістки про нібито існуючу небезпеку радіоактивного зараження, запевнив, що ніякої загрози у зв'язку з інцидентом на військовому полігоні під Северодвінську немає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!