Головна Новини Світ США Трамп скасував візит до Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп скасував візит до Польщі

Трамп пояснив скасування візиту в Польщу

30 серпня 2019, 00:35 comments2156
Поділіться публікацією:
Трамп скасував візит до Польщі

Президент США Дональд Трамп скасував запланований візит в Польщу, у зв'язку з чим переноситься перша зустріч з українським лідером Володимиром Зеленським. Про це повідомляє AP.

Повідомляється, що Трамп скасував візит з-за урагану "Доріан", який наближається до Флориді. Він зазначив, що в найближчі дні для нього "дуже важливо" перебувати у Вашингтоні.

"Нашим головним пріоритетом є безпека і захист американського народу на шляху урагану", — заявив Трамп.

Президент США Дональд Трамп пояснив, що скасував свій візит у Варшаву на пам'ятні заходи 1 і 2 вересня з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни з-за урагану, який наближається до Флориді.

"Щоб гарантувати, що всі ресурси федерального уряду сконцентровані на наближення шторму, я вирішив направити нашого віце-президента Майка Пенси в Польщу на ці вихідні замість мене", — заявив Трамп.

Він зазначив, що повідомив про це по телефону польському президенту Анджею Дуді.

За словами Трампа, він здійснить візит до Польщі найближчим час.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", президент США Дональд Трамп запропонував своїм помічникам зробити перевірку Ініціативи допомоги безпеки Україні (Ukraine security assistance initiative), і це може тимчасово заморозити освоєння передбачених бюджетом США на цей рік коштів. Про це повідомляє американське видання Politico, посилаючись на джерела в Білому Домі.

"Президент Дональд Трамп попросив свою команду з національної безпеки провести перевірку програми фінансування, відому як "Ініціатива підтримки національної безпеки України", щоб переконатися, що кошти використовуються з кращих міркувань для інтересів США", — вказав джерело, вважаючи за краще не називати свого імені. Politico зазначає, що коли програма знаходиться під переглядом, кошти витрачати не можна. У той же час, виділена на цей рік сума в $250 млн. повинна бути повністю освоєна до кінця податкового року, тобто до 30 вересня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!