Колишній глава Пентагону назвав саму небезпечну країну світу

Джеймс Мэттис вважає, що його думка розділяють і "пакистанські військові"

Екс-глава оборонного відомства США Джеймс Мэттис заявив, що вважає Пакистан найнебезпечнішою країною в світі з-за радикалізації суспільства і стрімкого нарощування ядерного потенціалу.

У вівторок, 3 вересня, у продаж надійшла нова книга колишнього глави Пентагону Call Sign Chaos: Learning to Lead. В ній Мэттис написав:

"З усіх країн, з якими я мав справу, я вважаю, що Пакистан – найнебезпечніша".

"Радикализция суспільства", - пояснив свою позицію екс-глава Пентагону, виступаючи в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку.

Він додав, що його думку поділяють і "пакистанські військові".

"Вони віддають собі звіт в тому, що відбувається, вони це розуміють. Коли ви берете радикализованное суспільство, додаєте до цього найбільш стрімко зростаючий у світі ядерний арсенал, ви зрозумієте, чому одна з моїх переконань стосується того, що нам необхідно сконцентрувати увагу на контролі озброєнь і нерозповсюдження. Це найбільша проблема зараз", - сказав Мэттис.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Пентагон завершив аналіз програми військової допомоги Україні і прийшов до висновку, що виділення 250 млн доларів необхідно. Про це з посиланням на високопоставленого чиновника повідомляє Politico. "Департамент Пентагону розглянув пакет зовнішньої допомоги (для України) і підтримує його", - сказав високопоставлений чиновник Міністерства оборони США. Видання зазначає, що в 2019 році Конгрес схвалив виділення 250 млн доларів військової допомоги Україні, щоб допомогти протистояти агресії Росії. Однак в останні дні бюджетне управління Білого дому затримало фінансування і попросив міністра оборони Марка Еспера та радника з національної безпеки Джона Болтона визначити, чи відповідає програма інтересам Сполучених Штатів. Відзначається, що ця прохання викликала обурення у законодавців обох палат Конгресу, які вважають, що програма має вирішальне значення для стримування російської військової агресії і Пентагон згоден з ними.