Головна Новини Світ США Франція не зможе видати Ірану кредит мільярдів без згоди США, - Мнучин
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція не зможе видати Ірану кредит мільярдів без згоди США, - Мнучин

Мнучин заявив про готовність Трампа зустрітися з президентом Ірану

13 вересня 2019, 06:55 comments1419
Поділіться публікацією:
Франція не зможе видати Ірану кредит мільярдів без згоди США, - Мнучин

Франція не зможе видати Ірану кредит на 15 мільярдів доларів без згоди США, заявив глава американського мінфіну Стівен Мнучин на конференції у Вашингтоні.

"Ми проводимо кампанію по максимальному тиску (на Іран), і Франція розуміє, що вона не зможе надати 15 мільярдів кредиту без нашої згоди", — сказав Мнучин.

Франція раніше виступила в якості представника від Європи з власними ініціативами щодо підтримки угоди з Іраном щодо його ядерної програмі. За даними джерел, президент Франції Еммануель Макрон закликав президента США Дональда Трампа розглянути кроки, які дозволять Ірану збільшити експорт нафти. Ідея полягає в тому, щоб дозволити Ірану продавати не менше 700 тисяч барелів нафти в день. Другий пункт цього плану — надання кредиту в розмірі близько 15 мільярдів доларів для Ірану, щоб країна змогла використовувати тверду валюту в обхід санкцій США.

Інформацію про кредит на 15 мільярдів доларів пізніше підтвердив заступник голови МЗС Ірану Аббас Аракчи.

Відносини між США і Іраном загострилися, після того як в травні 2018 року Трамп оголосив про односторонній вихід країни з Спільного всеосяжного плану дій (СВПД). Договір між Іраном, США, Росією, КНР, Великобританією, Францією і Німеччиною передбачав відмову Тегерана від виробництва збройового плутонію і скорочення обсягів збагаченого урану обмін на зняття санкцій західних країн і Ради Безпеки ООН. Після виходу з угоди США відновили ряд санкцій проти Ірану.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", 4 вересня, Мінфін США оголосив про розширення санкцій відносно Ірану. "Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США прийняв заходи проти великої транспортної мережі, яка надає фінансову підтримку Корпусу вартових Ісламської революції і терористам Хезболли", — йдеться в повідомленні.

Стверджується, що за допомогою цієї транспортної мережі іранська сторона за рік експортувала нафту на сотні мільйонів доларів. "Дії казначейства проти цієї мережі ясно показують, що ті, хто купує іранську нафту, безпосередньо підтримують бойовиків Ірану і терористичну силу — Корпус вартових ісламської революції", — заявив міністр фінансів Стівен Мнучин. Санкції були введені проти 16 юридичних осіб та 10 фізичних осіб, у тому числі громадян Ірану, Індії, Об'єднаних Арабських Еміратів та Лівану. Також під санкції потрапили 11 нафтових танкерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!