Головна Новини Світ США Джуліані проговорився, що вимагав від Зеленського компромат на Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Джуліані проговорився, що вимагав від Зеленського компромат на Байдена

Сенатор США Кріс Мерфі підтвердив тиск на Київ з боку команди Трампа

20 вересня 2019, 12:00 comments2639
Поділіться публікацією:








Джуліані проговорився, що вимагав від Зеленського компромат на Байдена

Адвокат президента США Рудольф Джуліані ненавмисно визнав, що намагався тиснути на українське керівництво, щоб було розпочато розслідування відносно сім'ї колишнього віце-президента США Джо Байдена, який є основним кандидатом в президенти на майбутніх виборах.

Про це він сказав у коментарі журналісту CNN Крісу Куомо.

"Отже, ви попросили України розглянути справу Джо Байдена?", — запитав журналіст, на що Джуліані відповів: "Звичайно, так".

Адвокат Трампа розповів, що мова йшла про можливу участь Байдена у звільненні генпрокурора (Віктора Шокіна — ред.), який вів розслідування щодо можливої участі сина колишнього віце-президента Хантера Байдена в незаконних схемах в Україні.

Куомо попросив Джуліані прокоментувати скаргу співробітника розвідки США до Конгресу у зв'язку з тиском Дональда Трампа на якогось іноземного чиновника (імовірно президента Володимира Зеленського — ред.). Однак адвокат Трампа спробував відійти від теми розмови.

"Я радий, що я тут сьогодні ввечері, тому що те, що ви сказали, абсолютно помилкове", — сказав Джуліані і швидко заговорив про 2016 рік і про те, що Байден нібито "підкупив президента України, щоб звільнити прокурора, який розслідував справу стосовно його сина". Після цього відбулася невелика суперечка.

Потім журналіст запитав у адвоката, чи просив він українське керівництво провести розслідування щодо Байдена.

"Ні, насправді я цього не робив. Я попросив Україну розслідувати звинувачення у втручанні українців у вибори 2016 в користь Хілларі Клінтон", — сказав Джуліані.


Зазначимо, син колишнього віце-президента США Хантер Байден входить у раду директорів Burisma Holdings екс-міністра екології часів Віктора Януковича Миколи Злочевського.

У свою чергу, сенатор США Кріс Мерфі у своєму Twitter повідомив, що кілька тижнів тому зустрічався в Києві з президентом України Володимиром Зеленським.

"Ми обговорювали несподівану затримку (військової — ред.) допомоги та недоречні вимоги, які виборчий штаб Трампа йому висував", — написав Мерфі.

За словами політика, на всіх зустрічах у Києві у нього запитували, пов'язані якимось чином відмова Трампа надати військову допомогу Україні та вимоги Джуліані до українського керівництва по справі родини Джо Байдена.

Сенатор зазначив, що порадив Зеленському "ігнорувати запити від представників виборчого штабу Трампа". І, за його словами, Зеленський погодився.

"Для мене було очевидно, що українська влада була стурбована наслідками ігнорування вимог Джуліані. І це не дивно. Саме тому президенти не повинні дозволяти представникам своїх штабів спілкуватися з іноземними лідерами", — резюмував Мерфі.

picture

picture

Нагадаємо, особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані 11 травня скасував візит до Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!