Головна Новини Світ США Більше 20 штатів США подали позов проти Білого дому через стандартів викидів
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше 20 штатів США подали позов проти Білого дому через стандартів викидів

У позові беруть участь 23 штату, столичний округ Колумбія, а також міста Нью-Йорк і Лос-Анджелес

21 вересня 2019, 02:40 comments1452
Поділіться публікацією:
Більше 20 штатів США подали позов проти Білого дому через стандартів викидів

Майже половина штатів США подала в суд на адміністрацію Дональда Трампа, яка вирішила позбавити Каліфорнію права самостійно встановлювати стандарти парникових викидів і вихлопів автомобілів, повідомив у Twitter губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом.

"Каліфорнія подає в суд на адміністрацію Трампа, яка відкликала наші можливості обмежувати забруднення повітря автомобілями і встановлювати власні стандарти вихлопів автомобілів. Останні дії Трампа шкодять якості нашого повітря, шкодять нашому здоров'ю і економіці. Побачимося з ним у суді", — заявив Ньюсом.

У позові беруть участь 23 штату, столичний округ Колумбія, а також міста Нью-Йорк і Лос-Анджелес.

Раніше адміністрація скасувала норми регулювання 1970-х років, за якими Каліфорнії дозволялося встановлювати власні стандарти вихлопів. Цей захід торкнеться не тільки Каліфорнію, але і 13 інших штатів, а також столичний округ Колумбія, які приєдналися до більш суворим каліфорнійським стандартам. Позиція адміністрації така, що обмеження вихлопів роблять автомобілі більш дорогими і заважають споживачам купувати більш нові та безпечні, але не такі ефективні з точки зору вихлопів автомобілі.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в Британії набув чинності закон, який повністю виключить викид виробничих випаровувань в атмосферу до 2050 року. Так, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що такі плани надзвичайно амбітними, але вирішальними для захисту планети в інтересах майбутніх поколінь. Цей крок вимагатиме величезних змін, таких як збільшення вироблення електроенергії з відновлюваних джерел, поетапний відмова від нових бензинових і дизельних автомобілів як мінімум до 2035 році та скорочення споживання яловичини і баранини на 20%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!