Головна Новини Світ США Трамп постановив розселяти біженців тільки за згодою місцевої влади
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп постановив розселяти біженців тільки за згодою місцевої влади

Трамп перекладає на владу штатів і муніципалітетів відповідальність за розміщення біженців

27 вересня 2019, 03:55 comments1468
Поділіться публікацією:
Трамп постановив розселяти біженців тільки за згодою місцевої влади

Президент США Дональд Трамп підписав указ, згідно з яким розселення біженців на території країни буде проводитися тільки за письмової згоди влади штатів і муніципалітетів.

"Я проконсультувався з Державним секретарем постановив, що, за деякими винятками, федеральний уряд має розселяти біженців тільки в тих юрисдикціях, в яких органи влади штатів, так і місцеві органи влади погодилися прийняти біженців у рамках програми державного департаменту з прийому і розміщення (біженців, — ред.)", — йдеться в указі глави держави.

Тим самим президент фактично перекладає на влади штатів і муніципалітети відповідальність за розміщення біженців, які в іншому разі не будуть допущені в країну.

Як повідомили в держдепартаменті, адміністрація США пропонує знизити з 30 тисяч до 18 тисяч число біженців, яким буде надано притулок в країні до 2020 фінансовому році. Таке рішення влада пояснює  "тягарем, що лежить на імміграційній системі" і "гуманітарною кризою і кризою в області безпеки вздовж південного кордону" з Мексикою.

Раніше "Коментарі" писали, що мігранти за перше півріччя 2019 року переказали в Україну 5,5 млрд грн., що на 254 млн дол. більше, ніж за аналогічний період 2018 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!