Місце Волкера може зайняти екс-співробітник ЦРУ, - ЗМІ

72-річний Майкл Костів протягом десяти років працював в ЦРУ

Спецпредставником Держдепу США з питань України замість Курта Волкера може стати 72-річний Майкл Костів. Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на високопоставлені американські джерела

За даними видання, спочатку у Вашингтоні було прийняте рішення про призначення на Костіва посаду посла США в Україні. Але після відставки Волкера кандидатуру Костіва розглядають в якості нового спецпредставника.

Зазначається, що зараз тривають консультації з цього приводу.

"Якщо для призначення на посаду спецпредставника необхідна тільки підпис американського держсекретаря, то процедура призначення посла потребує затвердження Сенатом. І тут для Костіва можуть виникнути певні складнощі", - пише видання.

72-річний Майкл Костів протягом десяти років працював в ЦРУ, якого він на початку 80-х пішов після скандалу.

У статті про Костиве в англійській версії Вікіпедії йдеться про дивну історію: нібито в наприкінці 1981 року він був спійманий на крадіжці в супермаркеті пакета з беконом вартістю в 2,13 дол. Він повідомив про цей інцидент своєму начальству і був відправили в адміністративну відпустку. У 1982-му, після того, як Костів подав у відставку, звинувачення були зняті.

Після відставки з ЦРУ Костів близько двадцяти років пропрацював в одній з найбільших в світі нафтогазових корпорацій - Chevron, в якій у 2001-2003 рр. займав посаду віце-президента з міжнародних урядових справах.

У 2004-2006 рр. Костів був радником директора ЦРУ.

Як повідомляв сайт "Коментарі", адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані опублікував приватну переписку з екс-представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером і помічником президента України Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком.