Трамп пригрозив повністю знищити економіку Туреччини

Заява прозвучала на тлі підготовки Туреччиною військової операції на півночі Сирії проти сирійських курдів, які були союзниками США в боротьбі з "Ісламською державою"

Президент США Дональд Трамп пригрозив повністю знищити економіку Туреччини, якщо Анкара зробить те, що американський лідер вважає неприпустимим. Про це президент США написав у своєму Twitter.

"Я твердо це раніше заявляв і повторюю зараз: якщо Туреччина зробить що-небудь, що я, при своїй великій і виняткової мудрості, визнаю неприпустимим, я повністю знищу і зруйную економіку Туреччини (як уже робив це раніше)!", - йдеться у твіті.

Нагадаємо: у понеділок президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що рішення про турецької операції на півночі Сирії на схід від Євфрату може бути прийняте найближчими днями. Метою операції буде очищення прикордонної з Туреччиною сирійської території від сил самооборони курдів, створення там зони безпеки та розміщення в цій зоні сирійських біженців, які знаходяться в Туреччині.

Разумков анонсував завершення процесу скасування депутатської недоторканності. Верховна рада може за місяць ухвалити законопроект № 2237 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до Закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України", який завершує процес скасування депутатської недоторканності.