Головна Новини Світ США В Еквадорі через масові протести влада покинула столицю
commentss НОВИНИ Всі новини

В Еквадорі через масові протести влада покинула столицю

У країні введено надзвичайний стан

8 жовтня 2019, 21:17 comments1959
Поділіться публікацією:
В Еквадорі через масові протести влада покинула столицю

Уряд Еквадору змушений був покинути столицю Кіто і переїхати в портове місто Гуаякіль через хвилювання, пов'язані з масовими протестами. Про це передає інформагентство "РБК-Україна".

Так, за словами президента Еквадору Леніна Морено, для влади центральної влади залишатися в столиці на тлі пікетів фізично небезпечно.

В результаті заворушень, які спалахнули після скасування субсидій на паливо на початку жовтня, постраждали 77 осіб, один мирний житель загинув. Також 477 осіб було затримано.

Відзначається, що через заворушення під час протестів влада Еквадору ввели надзвичайний стан в країні на 60 днів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що в ході протестів в Еквадорі, до екоактивістів приєдналися і представники транспортних компаній, незадоволених скасуванням субсидій на паливо. Були перекрито багато доріг. Президент Еквадору Ленін Морено оголосив режим надзвичайного стану в зв'язку з протестами. Транспортне сполучення в країні було паралізовано два дні поспіль.

Глава Національної федерації громадського пасажирського транспорту Еквадору Абель Гомес відзначив, що транспортники не несуть відповідальності за акти вандалізму, які були зафіксовані під час страйку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!