Головна Новини Світ США Трамп розповів, хто небезпечніше ИГИЛ
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп розповів, хто небезпечніше ИГИЛ

Курдська робоча партія вважається терористичною організацією, зокрема, і в Німеччині

17 жовтня 2019, 06:20 comments2672
Поділіться публікацією:
Трамп розповів, хто небезпечніше ИГИЛ

Курдська робоча партія (КРП) є більшою загрозою, ніж терористичне угрупування "Ісламська держава" в Сирії. Про це президент США Дональд Трамп сказав, виступаючи в Білому домі на спільній прес-конференції з президентом Італії Серджо Маттареллой, передає DW.

"КРП, яка є частиною курдського руху, як ви знаєте, ймовірно, гірше стосовно терору і в багатьох відносинах — велика терористична загроза, ніж ИГИЛ", — сказав Трамп.

Він підкреслив, що навіть терористи з ИГИЛ "поважають" представників КРП, оскільки ті так само "жорсткі" або навіть ще жорсткіше", ніж бойовики ИГИЛ.

Зазначимо, Курдська робоча партія вважається терористичною організацією, зокрема, і в Німеччині.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 9 жовтня Туреччина почала наземну військову операцію "Джерело світу" на півночі Сирії, який населений переважно курдами. В Анкарі аргументували введення військ в сусідню країну боротьбою з терористами з "Робочої партії Курдистану" і "Ісламської держави".

Після початку турецької військової операції в Сирії, сирійські курди пригрозили "не приділяти увагу" охорону в'язниць, де містяться декілька тисяч бойовиків ИГИЛ.

13 жовтня США прийняли рішення про виведення своїх військ з Сирії. Президент США Дональд Трамп також відмовив курдам підтримки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!