Головна Новини Світ США Путін та Орбан нацькували Трампа на Україну, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін та Орбан нацькували Трампа на Україну, - ЗМІ

Трамп назвав українців «жахливими людьми»

22 жовтня 2019, 14:06 comments3463
Поділіться публікацією:
Путін та Орбан нацькували Трампа на Україну, - ЗМІ

Президент США Дональд Трамп сформував свою думку про Україну зі спілкування з російським президентом Володимиром Путіним і прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, пише The Washington Post з посиланням на американських чиновників.

"Розмови Трампа з Путіним, прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та іншими посилювало його (Трампа — ред.) сприйняття України як безнадійно корумпованої країни, і країни, яка, на думку Трампа, намагалася знизити його шанси на президентських виборах в 2016 році", — пише видання.

За словами джерел, ексрадник президента США з нацбезпеки Джон Болтон і колишній старший директор Ради національної безпеки з євразійських і російських питань Фіона Хілл виступали проти візиту Орбана в Білий дім. Але в. о. керівника апарату Білого дому Мік Малван підтримав зустріч Трампа з угорським прем'єром.

"Як результат, в критичний момент української саги Трамп сів в Овальному кабінеті разом із європейським лідером з жорстко негативним поглядом на Україну, який підтверджував думки, почуті від особистого адвоката Рудольфа Джуліані і від президента Росії Володимира Путіна неодноразово протягом місяців і років", — йдеться в матеріалі.

Через 10 днів після зустрічі з Орбаном Трамп провів зустріч з міністром енергетики Ріком Перрі, тодішнім спецпредставником Держдепартаменту по Україні Куртом Волкером і послом США в Євросоюзі Гордоном Сондлендом, які спробували запевнити главу Білого дому в тому, що президент України Володимир Зеленський є реформатором і Україні необхідно допомогти.

Але Трамп засумнівався і назвав українців "жахливими людьми", які "намагалися збити" його під час виборчої кампанії-2016.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спроба усунути свого потенційного конкурента на президентських виборах в Америці в 2020 році стала для Трампа буквально фатальною після публікації його телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nytimes.com/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!