Головна Новини Світ США Пентагон замовив виготовлення 478 винищувачів F-35
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон замовив виготовлення 478 винищувачів F-35

США продають винищувачі F-35 в кілька країн світу

29 жовтня 2019, 15:54 comments2503
Поділіться публікацією:
Пентагон замовив виготовлення 478 винищувачів F-35

Міністерство оборони США замовило у компанії Lockheed Martin будівництво 478 винищувачів п'ятого покоління. Сума контракту складе 34 млрд доларів. Про це повідомила заступник глави відомства Еллен Лорд.

На брифінгу для журналістів заступник міністра повідомила, що домовленості між урядом і компанією-підрядником досягли "значного прогресу".

Винищувачі F-35 є флагманом американської бойової авіації. Вони володіють низьким виявленням і розроблені із застосуванням передових технологій. Винищувачі відносяться до п'ятого покоління і здатні нести на борту ядерну зброю. Проект зі створення цієї літаючої машини є міжнародним — в ньому брали участь вісім країн світу. США продають F-35 в Ізраїль і Японію. Однак, список країн, які мають намір придбати винищувачі цієї моделі розширюється.

Президент США Дональд Трамп не так давно заявив, що 90 новітніх американських винищувачів п'ятого покоління F-35 придбала Італія.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше Держдепартамент США дозволив продати новітні винищувачі F-35 Польщі. Європейська держава має намір придбати 32 крилаті машини на суму 6,5 млрд доларів. У 2025 році на поставку винищувачів розраховує і Бельгія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!