З меню ресторанів Нью-Йорка зникне фуа-гра
Мерія Нью-Йорка прийняла закон, що забороняє продаж гусячої печінки з 2020 року
Мерія Нью-Йорка підтримала законопроект, згідно з яким з ринку мегаполісу зникне фуа-гра і гусяча печінка. Про це передає видання "Капітал", посилаючись на The New York Times.
Так, за вказаний законопроект виступили переважна більшість депутатів міста, тільки шестеро зайняли позицію проти. В внаслідок вже найближчим часом мер Нью Йорка Білл де Блазіо підпише норматив, і він набуде чинності з 2020 року.
Зазначимо, що ініціаторами подібних проектів є зоозахисники не тільки США, але й інших країн, де ця страва являє собою популярний делікатес. Завдяки їм, ринок фуа-гра заборонений або обмежений в Індії, Австралії, Аргентині, Ізраїлі і Великобританії. Американська мережа супермаркетів Whole Foods перестала продавати продукт в 1997 році.
Відомо, що основний інгредієнт фуа-гра - це гусяча печінка. Щоб добути її у великих кількостях за мінімальні терміни птахів насильно загодовують зерном через пластикові трубки, які вводяться гусей або качок в горло, заподіюючи біль. Накаченную кормом до несвідомого стану, птицю поміщають в тісні клітки-відсіки, не дозволяють ворушитися. В результаті печінка гусей розбухає і стає цінним кулінарним об'єктом.
Зрозуміло, проти нового закону виступили і власники птахофабрик, які є постійними постачальниками гусячої печінки на ринок Нью-Йорка і збивають на цьому цілі статки. За словами одного з фермерів, в минулому році його підприємство, розташоване в долині річки Гудзон, виручило від продажу фуа-гра $15 млн. За його словами, печінка вагою 90 г можна продати за $125. Втрати компанії від заборони делікатесу в Каліфорнії становили близько $50 тис. на тиждень.
Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Нью-Йорку легалізували куріння канабісу.