Головна Новини Світ США Ліндсей Хойл обраний спікером парламенту Великої Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

Ліндсей Хойл обраний спікером парламенту Великої Британії

Новий спікер пообіцяв вжити додаткових заходів безпеки, щоб депутати «могли відчувати себе в безпеці»

4 листопада 2019, 23:45 comments1998
Поділіться публікацією:
Ліндсей Хойл обраний спікером парламенту Великої Британії

Депутат-лейборист й віце-спікер Ліндсей Хойл обраний новим спікером Палати громад парламенту Великої Британії. Про це повідомляє ВВС.

Повідомляється, що під час таємного голосування за Хойла віддали голоси 325 депутатів. Його опонент лейборист Кріс Брайант набрав 213 голосів.

Перед голосуванням, 62-річний політик заявив, що в якості спікера він закликатиме всіх законодавців виступати у Палаті. Він також пообіцяв вжити додаткових заходів безпеки, щоб депутати "могли відчувати себе в безпеці". За традицією, після голосування Хойла фізично перетягнули на крісло спікера інші законодавці. 

Даючи належне новому спікеру, прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що впевнений, що сер Ліндсей "пристане" до відступників і проявить "доброту і розумність підписів" у кріслі.

У свою чергу лідер лейбористів Джеремі Корбін сказав серу Ліндсею, що йому тепер потрібні "очі в потилицю" для ролі спікера.

Нагадаємо, що 31 жовтня спікер парламенту Великобританії Джон Беркоу пішов у відставку після десяти років роботи. За словами Беркоу, на виборах 2017 року він пообіцяв дружині та дітям, що в останній раз бере участь у виборах до парламенту.

Беркоу вперше став членом британського парламенту в 1997 році. З 2009 року він займає пост спікера парламенту. Раніше Беркоу входив у Консервативну партію Великої Британії.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", уряд Великобританії заборонив видобувати сланцевий газ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!