Головна Новини Світ США "Торговельна війна між Китаєм і США шкодить економіці обох країн" - ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

"Торговельна війна між Китаєм і США шкодить економіці обох країн" - ООН

Пекін та Вашингтон протягом останніх 16 місяців перебувають у торговельній ворожнечі

5 листопада 2019, 19:47 comments1744
Поділіться публікацією:
"Торговельна війна між Китаєм і США шкодить економіці обох країн" - ООН

У вівторок, 5 листопада, дослідження яке проводилось за пітримки ООН показало, що торговельна війна між двома найбільшими світовими економіками скоротила імпорт китайських товарів у США більш ніж на чверть, або на 35 мільярдів доларів, у першій половині цього року та підвищила ціни для американських споживачів. Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, що Пекін та Вашингтон протягом останніх 16 місяців перебувають у торговельній ворожнечі, хоча є сподівання, що в цьому місяці може бути підписана початкова угода, яка пропонує певну допомогу. 

Американський імпорт з Китаю, що підпадає під дію тарифів, скоротився до 95 мільярдів доларів за січень-червень з 130 мільярдів доларів за той самий період 2018 року, показало дослідження, опубліковане Конференцією ООН з питань торгівлі та розвитку (UNCTAD).

Експерти зазначили, що в цілому результати показали, що тарифи Сполучених Штатів на Китай економічно шкодять обом країнам. Збитки Сполучених Штатів багато в чому пов'язані з підвищенням цін для споживачів, тоді як збитки Китаю пов'язані зі значними втратами на експорт.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", США і Китай готові до підписання торгової угоди. Як зазначалося раніше перша фаза торгового угоди між Китаєм і США буде підписана вже в найближчі два тижні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!