Головна Новини Світ США Президент Туреччини на наступному тижні зустрінеться з Трампом
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Туреччини на наступному тижні зустрінеться з Трампом

Раніше Реджеп Таїп Ердоган погрожував скасувати свій візит через напругу в Сирії

6 листопада 2019, 22:46 comments1455
Поділіться публікацією:
Президент Туреччини на наступному тижні зустрінеться з Трампом

У середу, 6 листопада президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що на наступному тижні відвідає США, щоб зустрітися зі своїм американським колегою Дональдом Трампом, з яким він поспілкувався сьогодні по телефон. 

Під час телефоної розмови Ердоган прийняв запрошення президента США Дональда Трампа зустрітися у Вашингтоні в середу, 13 листопада. Раніше Реджеп Таїп Ердоган погрожував скасувати свій візит через напругу в Сирії та голосування в Палаті представників з приводу геноциду вірмен.

Нагадаємо, що раніше Трамп оголосив про припинення підтримки курдів. Після цього президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, 8 жовтня, розпочав військову операцію проти курдських сил YPG (належать до SDF), що їх Туреччина вважає терористами.

Після оголошення військової операції Дональд Трамп надіслав Ердогану лист, в якому  погрожував знищити економіку Туреччини, якщо Ердоган не завершить військову операцію проти курдських сил. Після цього відносини між США і Туреччиною залишаються досить напруженими.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Зеленський провів телефонну розмову з президентом Туреччини. Повідомляється, що під час розмови Ердоган і Зеленський обговорили стан підготовки до проведення в Києві чергового засідання Стратегічної ради високого рівня під співголовуванням президентів України і Туреччини. Також Ердоган привітав кроки українського уряду щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі, а також нагадав, що Туреччина завжди підтримує суверенітет і територіальну цілісность України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!