США звинуватили Іран у сприянні атакам на Ізраїль

Держсекретар Майкл Помпео заявив, що Іран використовує терористичні угруповання для атак на Ізраїль

Держдеп США вважає винним Іран в підтримці палестинських бойовиків для ударів по Ізраїлю. З такою заявою виступив держсекретар Майкл Помпео.

Чиновник прямо звинуватив Тегеран у використанні угруповання "Ісламський джихад" і вказав на те, що іранській владі не потрібна стабільність в регіоні.

"Іран використовує палестинський "Ісламський джихад", щоб завдавати ударів по нашому прекрасному союзнику Ізраїлю. Іран не прагне до миру в регіоні. Він не хоче, щоб палестинський народ процвітав. Він хоче більше конфліктів", - зазначив глава відомства.

Помпео також написав у своєму Twtter, що насильство триватиме до того часу, поки США не дадуть відповідь на загрози з боку Ірану.

Держсекретар наполягає на тиску на керівництво країни до тих пір, поки лідери Ірану не погодяться припинити підтримку радикальних бойових угруповань, які займаються терористичною діяльністю.

Як повідомляв портал "Коментарі", влада Ізраїлю заявляли, що хотіли б уникнути затяжного конфликта з сектором Газу, але в разі потреби - вони готові до нього.