Головна Новини Світ США Kyiv замість Kiev: український викладач навчив The New York Times
commentss НОВИНИ Всі новини

Kyiv замість Kiev: український викладач навчив The New York Times

The New York Times тепер писатимуть не російську транслітерацію Kiev, а коректну - Kyiv

19 листопада 2019, 11:49 comments2140
Поділіться публікацією:
Kyiv замість Kiev: український викладач навчив The New York Times

Відоме авторитетне видання The New York Times змінило транслітерацію назви української столиці – віднині англійською мовою замість Kiev писатимуть Kyiv. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook викладач української мови в Колумбійському університеті Юрій Шевчук.

Так, минулого тижня кореспондентка The New York Times питалася в Шевчука про правильне написання назви української столиці для інтерв'ю під назвою "Wait, How Do You Pronounce Kiev?". В цьому матеріалі Шевчук зазначає, що немає причин казати й писати Kiev, окрім старої інерції колоніалізму. Згодом журналістка повідомила українцю, що інтерв'ю мало великі наслідки і The New York Times вирішили відмовитися від російського Kiev і тепер писатимуть Kyiv. Шевчук заявив, що ця подія є важливим проривом українських смислів.


У Посольстві України в США повідомили, що влітку за їхнім зверненням рада США з географічних назв прийняла рішення про заміну офіційної назви столиці України у міжнародній базі. Тоді ж декілька популярних видань Америки перейшли на коректу назву, серед таких Associated Press, The Washington Post, The Wall Street Journal.

Також на зміни відреагувала у Facebook прес-секретар президента України Юлія Мендель: від новини вона "щаслива".

Інформацію про перехід на коректну транслітерацію назви нашої столиці підтвердив кореспондент видання Andrew E. Kramer на своїй сторінці у Twitter.

Раніше "Коментарі" писали, що Кабмін організував комісію з української мови.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!