Головна Новини Світ США У Каліфорнії під час пожежі згорів смарагд вартістю 280 млн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Каліфорнії під час пожежі згорів смарагд вартістю 280 млн доларів

Власник смарагду судиться з американської енергетичної компанією, яку вважають винною у виникненні пожежі

20 листопада 2019, 17:08 comments2646
Поділіться публікацією:
У Каліфорнії під час пожежі згорів смарагд вартістю 280 млн доларів

Мешканець американського штату Каліфорнія заявив, що в результаті хвилі пожеж він втратив майно, в тому числі велетенський смарагд. Вага дорогоцінного каміння становила 500 фунтів (близько 227 кілограмів). Оскільки винною в початку пожеж вважають енергетичну компанію PG & E Corp, каліфорнієць вирішив подати позов з претензією на 280 млн доларів — у стільки оцінюють знищений вогнем смарагд.

Юристи електрокомпаніі звернулися до суду, вимагаючи, щоб власник смарагду надав документи про те, що він намагався захистити камінь від вогню, а також, сліди руйнування та пошкодження мінералу. Адвокати у відповідь компанії повідомили, що надання таких документів є "надмірно обтяжливим", тому що з моменту пожежі минуло багато часу. Загоряння, яке, як вважається, викликало обладнання енергетичної компанії, стало найбільш небезпечним і руйнівним в історії штату — тоді у вогні загинули 86 людей, полум'я розповсюдилося на території 153 тисяч акрів.

Як повідомляв портал "Коментарі", щоб убезпечити громадян довелося провести масову евакуацію — подалі від вогню перемістили 11 тис. чоловік з населеного пункту Санта-Паула на півдні Каліфорнії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!