Головна Новини Світ США У США вирішили підтримати протестуючих в Гонконзі
commentss НОВИНИ Всі новини

У США вирішили підтримати протестуючих в Гонконзі

Парламент США ухвалив два законопроекти, пов'язаних з протестами в Гонконзі

21 листопада 2019, 10:21 comments1557
Поділіться публікацією:
У США вирішили підтримати протестуючих в Гонконзі

Сенатори палати представників парламенту США прийняли два законопроекти, які спрямовані на підтримку протестуючих в Гонконзі. Перша ініціатива зобов'яже держсекретаря Майкла Помпео щорічно підтверджувати рівень автономії Гонконгу. Це необхідно для того, щоб США надавали особливий торговий статус провінції. Для працівників держорганів, яких викриють у порушенні прав людини, передбачені санкції. В підтримку даного законопроекту проголосувало 417 парламентаря, проти був лише один.

Другим законопроектом сенатори заборонили продавати поліції Гонконгу засоби протидії заворушенням. Зокрема, під заборону потрапляють балончики з подразливим газом, травматичні кулі та електрошокери. Закон був прийнятий одностайно.

Для того, щоб ці ініціативи вступили в дію, їх має підписати президент Дональд Трамп. Китай вже встиг відреагувати на рішення США і заявив, що застосує спеціальні заходи для захисту свого суверенітету.

Як повідомляв портал "Коментарі", масові протести, спровоковані розглядом законопроекту про екстрадицію, проходять в Гонконзі з літа, за цей час поліція затримала понад 3,6 тисячі осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!