Головна Новини Світ США "Невинні": у США троє чоловіків відсиділи 36 років за вбивство, якого не скоювали
commentss НОВИНИ Всі новини

"Невинні": у США троє чоловіків відсиділи 36 років за вбивство, якого не скоювали

Суд анулював вироки, а трьох ув'язнених звільнили з-під варти

26 листопада 2019, 22:38 comments2297
Поділіться публікацією:
"Невинні": у США троє чоловіків відсиділи 36 років за вбивство, якого не скоювали

Сьогодні за рішенням суду, яким скасували вирок на довічне ув'язнення, трьох американців Альфреда Честанату, Ендрю Стюарта і Ренсома Воткинса випустили на свободу через 36 років відбування у в'язниці Балтімора. Про це передає видання "ВВС Україна".

Троє чоловіків були засуджені за вбивство 14-річного підлітка в 1984 році, який помер по дорозі в школу в результаті пострілу в шию. Тоді поліція затримала трьох підозрюваних — 16-літніх Стюарта, Честанату і Воткинса. Під час судових процесів, прокурор повністю посилався на свідчення підлітків, які виступали свідками. Вже тоді адвокат обвинувачених робила письмові та усні заяви про те, що на свідків чинився тиск і ставився інструктаж.

Лише через 36 років суд переглянув цю справу, оскільки один з ув'язнених написав лист на свободу, де зміг надати нові не розглянуті в суді обставини, що підтверджують його невинність. В результаті судді прийшли до висновку, що всі троє засуджених не скоювали вбивства, за яке відбувають довічне ув'язнення.

"Ці троє хлопців опинилися у в'язниці з вини поліції і прокуратури, оскільки обидва відомства навмисно приховали свідчення людей, які переконували, що 14-річний хлопчик був застрелений іншою особою", — сказала прес-секретар прокуратури Балтімора Мерилін Мосбі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні вперше довічний вирок отримав неповнолітній злочинець.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!