Головна Новини Світ США У США опублікували листування приятеля Джуліані з Аваковим, Бакановым і Шефіром
commentss НОВИНИ Всі новини

У США опублікували листування приятеля Джуліані з Аваковим, Бакановым і Шефіром

Листування оприлюднене в рамках розслідування імпічменту президента США Дональда Трампа

15 січня 2020, 12:34 comments2757
Поділіться публікацією:
У США опублікували листування приятеля Джуліані з Аваковим, Бакановым і Шефіром

Комітет з питань розвідки Палати представників США оприлюднив листування одного адвоката президента США Рудольфа Джуліані Лева Парнаса з представниками українського керівництва і оточення президента Володимира Зеленського.

За даними Комітету, частину документів Парнас надав добровільно. У жовтні 2019 року він змінив адвоката і обіцяв надати документи Комітету Палати представників у рамках слідства у справі про імпічмент президента Дональда Трампа.

Так, Парнас листувався з керівником СБУ Іваном Бакановым, міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і помічником президента Сергієм Шефіром в месенджері WhatsApp.

Парнас кілька разів писав Авакову навесні минулого року. Він просив допомогти зв'язатися з представниками оточення Володимира Зеленського і відправляв міністру статті видання New York Times про Трампа та його ймовірного суперника на виборах-2020, колишнього віцепрезидента Джо Байдена. Парнас і Аваков домовилися про зустріч на 15 квітня. Але на останнє повідомлення Парнаса глава МВС не відповів. Також невідомо, чи відбулася призначена зустріч.

Парнас контактував з главою СБУ та близьким другом президента Іваном Бакановим з метою організації прямого контакту Зеленського та Джуліані. Він також надсилав Баканову посилання на статті в американській пресі.

Крім того, Парнас писав і раднику президента України Сергію Шефіру, представившись "другом Джуліані". Спілкування було в травні, коли планувався візит адвоката в Київ, який пізніше було скасовано. Шефір на останнє повідомлення не відповів.

Контактував Парнас і з головним радником Зеленського з міжнародної політики Андрієм Єрмаком під час візиту українського президента до США. Він домовлявся про "ще одну зустріч з нашим другом".

Парнас листувався і з тодішнім генпрокурором Юрієм Луценком. Глава ГПУ говорив, що "готовий розповісти про ангажованість" посла США Марі Йованович у зв'язку з її відкритим закликом звільнити Назара Холодницкого з посади голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Якщо ви не будете приймати заходи по мадам, то поставите під сумнів всі мої заяви, в тому числі по Б", — пише Луценко.

Ймовірно, він мав на увазі сина ексвіцепрезидента США Хантера Байдена, який входив до ради директорів компанії Burisma. Луценко розповідав про те, що у нього "успішно рухається справа Злочевського". Нагадаємо, компанію Burisma контролює колишній міністр екології Микола Злочевський.

Нагадаємо, раніше в США затримали двох бізнесменів Ігоря Фрумана і Лева Парнасу, які є клієнтами Джуліані, а також допомагали йому отримати компромат на Байдена і документи про можливе втручання України у вибори президента США-2016.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!