Головна Новини Світ США Американська молодь вважає за краще бібліотеки клубам і кінотеатрам, - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Американська молодь вважає за краще бібліотеки клубам і кінотеатрам, - опитування

В середньому американці в два рази частіше відвідують бібліотеки, ніж розважальні заклади

26 січня 2020, 09:37 comments1833
Поділіться публікацією:
Американська молодь вважає за краще бібліотеки клубам і кінотеатрам, - опитування

Досить цікаві результати вийшли у соціологічній компанії Gallup, яка, провівши опитування. вивела, що для середнього жителя США відвідування бібліотеки залишається популярним видом дозвілля і джерелом для літератури. Такі дані агентство опублікувало на своєму сайті.

Так, в середньому американці навідуються в бібліотеку 10,5 раз на рік — це майже в два рази частіше, ніж у кіно, яке в опитуванні стало другим за популярністю видом дозвілля (жителі США ходять в кінотеатри в середньому 5,3 рази в рік) .

Також, згідно з опитуванням, найчастіше бібліотеки відвідують жінки, з нижче середнього рівнем доходу і молодь (18-29 років). При цьому найбільш активно своє дозвілля проводять люди у віці 30-49 років — вони взагалі частіше за інших відвідують різні заходи.

Серед інших популярних видів відпочинку американців — відвідування спортивного матчу (4,7 раз на рік), музичної або театральної постановки (3,8 раз на рік), національного або історичного парку (3,7), музею (2,5), казино (2,5), парку розваг (1,5) і зоопарку (0,9).

"Не дивлячись на поширення в останні два десятки років цифрових технологій — зокрема електронних книг, подкастів, стрімінґовіх сервісів і комп'ютерних ігор — бібліотеки залишаються місцем, яке американці в середньому відвідують щомісяця", — роблять висновок автори опитування.

Відзначається, що результати опитування майже не відрізняються від даних, отриманих у 2001 році, хіба що американці стали трохи рідше ходити в кіно і трохи частіше — до музеїв, театрів та національних парків.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що переважно читання книг серед українців обирає молодь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!