Головна Новини Світ США У рукописі книги Болтона говориться, що Трамп доручив йому допомогти з кампанією тиску на Україну на початку травня, – New York Times
commentss НОВИНИ Всі новини

У рукописі книги Болтона говориться, що Трамп доручив йому допомогти з кампанією тиску на Україну на початку травня, – New York Times

Опубліковані записи Болтона про бажання Трампа «натиснути» на Україну

31 січня 2020, 22:48 comments1842
Поділіться публікацією:
У рукописі книги Болтона говориться, що Трамп доручив йому допомогти з кампанією тиску на Україну на початку травня, – New York Times

Президент США Дональд Трамп доручив своєму колишньому раднику з національної безпеки Джону Болтону допомогти в його кампанії по тиску на Україну, щоб дістати компромат на демократів на початку травня минулого року. Про це йдеться в записах самого Болтона, якими володіє The New York Times, передає CNN.

За словами Болтона, Трамп сказав йому зателефонувати президентові України Володимиру Зеленському, щоб переконатися, що новообраний глава держави зустрінеться зі його особистим адвокатом Руді Джуліані.

У п'ятницю Трамп спростував це твердження у своїй заяві.

"Я ніколи не доручав Джону Болтону організувати зустріч для Руді Джуліані, одного з найвидатніших борців з корупцією в Америці і, безумовно, найбільшого мера в історії Нью-Йорка, щоб зустрітися з президентом Зеленським, – сказав Трамп. – Цієї зустрічі ніколи не було".

Спроби Трампа чинити тиск на Україну, щоб розслідувати справу Хантера Байдена і Джо Байдена, його потенційного суперника на виборах 2020 року, знаходяться в центрі процесу імпічменту президента. Трамп і його союзники неодноразово робили безпідставні і неправдиві заяви, стверджуючи, що Байдени причетні до корупції в Україні.

Болтон у свою чергу, пише, що він ніколи не дзвонив Зеленському. Він стверджує, що запит Трампа прийшов під час розмови в Овальному кабінеті, в якому брали участь Джуліані, виконуючий обов'язки голови адміністрації Білого дому Мік Малвані та радник Білого дому Пет Чіполлоне. Останній очолював групу захисту президента США в процесі імпічменту.

Раніше "Коментарі" писали, що колишній радник президента США з національної безпеки Джон Болтон розкритикував зовнішню політику Дональда Трампа на закритій зустрічі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!