Головна Новини Світ США Штучний інтелект буде виправляти статті на Вікіпедії
commentss НОВИНИ Всі новини

Штучний інтелект буде виправляти статті на Вікіпедії

У США розроблена програма, яка буде виправляти старі матеріали на Вікіпедії

14 лютого 2020, 08:23 comments2272
Поділіться публікацією:
Штучний інтелект буде виправляти статті на Вікіпедії

Американські дослідники створили програму, яка на основі штучного інтелекту здатна виправляти деякі слова у реченнях, зберігаючи при цьому близький до людського стиль написання. Про це повідомляється на сайті Массачусетського технологічного інституту.

"Система, створена дослідниками інституту, може бути використана для автоматичного оновлення фактичних невідповідностей в статтях Вікіпедії, скорочуючи час і зусилля, витрачені редакторами, які зараз виконують ці завдання вручну", — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що програма працює як система генерування тексту. Користувачі вводять якусь нову інформацію — наприклад, оновлені дані про населення тієї чи іншої країни — в будь-якій формі, не турбуючись про граматичних аспектах. А штучний інтелект знаходить пропозиції статтях Вікіпедії, де ця інформація міститься, і оновлює її в коректній і "людської" формі.

Як повідомляло видання "Коментарі", Вікіпедія оголосила конкурс статейна музичну тематику українською мовою "Вікі любить музику", переможці якого отримають цінні призи.

Оприлюднено також вимог до статей та заборони, порушники яких будуть дискваліфіковані.

Переможцями конкурсу будуть всього лише 2 людини, які наберуть у результаті найвищий загальний бал в рамках групи і отримають приз на суму 5 000 гривень. Також будуть оголошені додаткові номінації, переможці яких отримають цінні призи.

Програму можна використовувати і в інших галузях, відзначають розробники. Так, за допомогою цієї системи дослідники добилися автоматичного поєднання речень в одній з баз даних, що використовуються для перевірки фактів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!