Головна Новини Світ США Трамп пропонував Ассанжу помилування, в Білому Домі заперечують
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп пропонував Ассанжу помилування, в Білому Домі заперечують

У Білому домі спростували заяву адвоката Джуліана Ассанжа про те, що президент США Дональд Трамп запропонував помилувати засновника Wikileaks

20 лютого 2020, 02:25 comments1204
Поділіться публікацією:
Трамп пропонував Ассанжу помилування, в Білому Домі заперечують

Президент США Дональд Трамп пропонував засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу помилування. Про це повідомляє The Guardian.

У повідомленні Лондонського суду йдеться, що помилування було можливо за умови, якщо Ассанж сказав б, що Росія не була залучена до витік електронних листів Демократичної партії.

Повідомляється, що такі умови були озвучені у Вестмінстерському суді, щоб заблокувати спроби екстрадувати Ассанжа в США.

У Білому домі спростували заяву адвоката Джуліана Ассанжа про те, що президент США Дональд Трамп запропонував помилувати засновника Wikileaks, якщо той скаже, що Росія не має нічого спільного зі зломом серверів Демократичної партії під час виборів 2016 року, повідомляє The Week.

Прес-секретар Білого дому Стефані Грішем заявила, що Трамп "ніколи не розмовляв" з Дейной Рорабейкером "на цю або подібну їй тему", і назвала інформацію захисту Ассанжа "абсолютним фейком і абсолютною брехнею".

 Як раніше повідомляв сайт "Коментарі", стан здоров'я засновника порталу WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який відбуває покарання у в'язниці для особливо небезпечних злочинців Белмарш у Великобританії, перебуває під загрозою. Про це заявили лікарі у листі до міністра внутрішніх справ Великобританії Прити Пател. Відзначається, що Ассанж потребує термінової медичної та психологічної допомоги. "З медичної точки зору, ситуація невідкладна. Не можна втрачати час", — йдеться в листі. Медики стверджують, що його необхідно перевести з в'язниці в університетську клініку, оскільки є "реальні побоювання", що в разі ненадання допомоги він може померти". За їх словами, оцінку стану Ассанжа вони давали на основі свідчень очевидців судових слухань 21 жовтня і звіту спецпредставника ООН з розслідування катувань.

Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж не буде виданий жодній країні з стратою. Про це заявив британський міністр у справах Америки і Європи Алан Дункан після зустрічі з міністром закордонних справ Еквадору Хосе Валенсія. "Засновник WikiLeaks не буде виданий жодній країні, де застосовується смертна кара. Між двома країнами (великою Британією та Еквадором) була досягнута домовленість про це", — йдеться у повідомленні міністра.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!