ДУМКИ

Леонід Косянчук : Діяльність Нафтогазу контролюється і здійснюється ззовні

14-05-2020 18:05

18

Леонід Косянчук

експерт ринку нафтопродуктів, гендиректор ТД «SunOil» (мережа АЗС)

Експерт ринку нафтопродуктів, гендиректор ТД «SunOil» (мережа з 140 АЗС) Леонід Косянчук висловив виданню «Коментарі» думку щодо анонсованого звільнення виконавчого директора НАК Нафтогаз України Юрія Вітренко з цього поста

На цьому тижні Вітренко завив, що його посаду скорочують – і що через два місяці його звільнять з "Нафтогазу". Він вважає, що звільнення пов'язане з тим, що "зараз не є пріоритетом боротьба проти російської агресії, зокрема ефективний захист інтересів України у відносинах з Газпромом".

Ось, що думає з цього приводу Леонід Косянчук:

"У своїй галузі пан Вітренко, якщо судити з його висловлювань про використання потужностей Укртранснафти для зберігання чиєїсь нафти, не дуже досяг успіху... Що-що, а вже знати, що нафта в Україні може бути або у режимі "імпорт", або у режимі "транзит" – він мав би. Крім цього, трубопроводи і ємності зберігання, як вся інша інфраструктура Укртранснафти, призначені виключно для забезпечення безперебійного транзиту. Задіяти ж ємкості приватизованих нафтопереробних підприємств – зовсім лежить не в площині управління якими б то не було держчиновниками.

Не знаю, який він там "борець" з російською агресією, але борець за грошові знаки собі коханому він серйозний: за кілька років стати "легальним" мільйонером – це більше, ніж "круто"!

Куди він може піти? Добре б, разом з подільником Коболєвим (голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв – прим. ред.) – прямо в слідчий ізолятор. Але, як мовиться, не з нашим щастям і не з нашою країною. У нас за всі роки Незалежності не відповів за Законом жоден казнокрад і злодій, на жаль.

Як зміниться робота НАКу з відходом Вітренко? Та ніяк: "загін не помітить втрати бійця", тому що його діяльність контролюється і здійснюється ззовні. Окремі прізвища голови чи виконавчого директора ніякого значення не мають: вони лише "маріонетки" в умілих руках "парашутної" Наглядової ради".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!