ДУМКИ

Роман Кириченко : Виходити з карантинного «ув'язнення» потрібно м'яко

20-05-2020 12:05

0

Роман Кириченко

сертифікований міжнародний коуч, автор проекту Free Soul

У зв'язку з ослабленням карантинних заходів, українці незабаром знову вирушать на роботу в офіс, залишивши «дистанційний режим». Сертифікований міжнародний коуч, командний коуч, автор проекту Free Soul Роман Кириченко висловив виданню «Коментарі» думку, як це зробити максимально безболісно й ефективно

"Виходити з 2-3 місячного "ув'язнення" потрібно м'яко. Трапився карантин – це дуже тривалий період для нашої свідомості і організму в цілому.

Прийнято вважати, що нові звички формуються за 21 день. Виходячи з цього, кожен з нас розуміє, що за 60-70 днів ізоляції у нас не тільки утворилися і "прижилися" нові звички і правила, а змінився весь спосіб життя і мислення.

Для початку – вже з сьогоднішнього дня приведіть свій домашній графік у відповідність з робочим. Приступайте до виконання справ не в 11:00, як це було на карантині – а в 9:00, як це буде з закінченням "домашнього періоду". Робіть обід точно, як в офісі – у 13:00, а закінчуйте роботу суворо у 18:00. Так вам буде легше повернутися до звичного ритму – і налаштувати на свій організм. Таким чином, стрес, пов'язаний з виходом в офіс, буде мінімальним.

Спробуйте поговорити з керівництвом – можливо, ви частково зможете зберегти віддалений режим роботи. Наприклад, будете бувати в офісі не 5 днів на тиждень – а 3 або 4. Морально налаштуйтеся на те, що вам знову потрібно буде пересуватися в громадському транспорті, наповненому людьми. І витрачати на це 30-60 хвилин свого часу.

У багатьох з нас на карантині з'явилися нові улюблені творчі заняття і захоплення. Постарайтеся залишити для них час до нового життя. Такі хобі дають нам енергію і відмінно підтримують емоційний фон.

Також багато хто з нас привчили себе більше бувати на свіжому повітрі, здійснювати ранкові пробіжки (наскільки це дозволяв карантин). Збережіть нові звички – вони не тільки зміцнюють здоров'я, насичують нашу кров киснем, але ще й дозволяють бути активніше, рішучіше і результативніше".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!