ДУМКИ

Олег Постернак : Натяком на другий термін Зеленський подав сигнал нинішній еліті

20-05-2020 14:05

1

Олег Постернак

політтехнолог

Політтехнолог Олег Постернак проаналізував для видання «Коментарі» найбільш яскраві моменти сьогоднішньої прес-конференції Володимира Зеленського за підсумками року президентства

"Зеленський і "четверта влада" – напевно, це особлива історія, яка буде супроводжувати всю епоху президентства Зеленського. Із знакових заяв з політтехнологічної точки зору я б відзначив явний натяк на другий термін. Багато в чому це сигнал нинішній еліті і ознака сили і впевненості, які демонструє Зеленський.

По-друге, багато журналістів вже встигли роздути скандал з обмеженнями і недопущенням їх на прес-конференцію. Проте гострих і неприємних запитань було дійсно багато, тому говорити про спеціально підібраній прес-службою комфортній формат спілкування з медійниками не доводиться. Місцями воно було напруженим, але - така природа взаємини влади і медіа.

По-третє, сміливо можна сказати, що Зеленський – один з найбільш відкритих президентів за всю історію України. Одне з найбільш гострих питань стосувався справи Порошенка, особливо в контексті плівок Деркача. Журналісти згадали торішню тезу про Зеленського як про вирок для Порошенка. Зеленський досить недвозначно заявив, що покарання для його попередників, зокрема Петра Порошенка, ще попереду. Президент зазначив, що після плівок Порошенко може загрожувати вирок за державну зраду.

Ну і аналізуючи перший рік президентства, варто відзначити, що Зеленський зміг значно зміцнити ефективність і авторитет інституту президента в Україні. Багато аналітиків відзначають, що Зеленський виконав близько 20% своїх передвиборчих обіцянок. Ринок землі, стабільність національної валюти, звільнення моряків і утримуваних осіб, старт цифровізації державних послуг – все це непоганий заділ. Безумовно, залишаються питання, але 20% за перший рік каденції – це вже непогано".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!