ДУМКИ

Анне Бикова : Кількість оприлюднених в Україні скандальних плівок нівелювало їх резонанс

22-05-2020 10:05

0

Анне Бикова

політичний експерт

Ні для українського політикуму, ні для світового "плівки Деркача", на яких Порошенко фактично звітує перед «американськими босами», не матимуть ефекту. Таку думку висловила виданню «Коментарі» політтехнолог, політичний консультант Ганні Бикова

Нагадаємо, що 19 травня позафракційний нардеп Андрій Деркач опублікував кілька аудіозаписів розмов зразка 2016 року президента Петра Порошенка з віце-президентом США Джо Байденом. На записах п'ятий президент України доповідає Байдену про те, що зніме генпрокурора Шокіна, а також хвалиться, що підняв тарифи на комунальні послуги в країні на 100% (на 25% більше, ніж вимагав МВФ).

Ось, що думає з приводу оприлюднених записів політтехнолог Ганні Бикова:

"Для світу "плівки Деркача" не будуть мати ніякого ефекту. Україна – не просто розмінна монета. Вона – дрібна розмінна монета в геополітичній грі світу. Тому що суб'єктність свою Україна втратила, особливо в період правління Порошенко. Адже його не сприймали як політика на міжнародній арені. Його сприймали як тимчасового "коммерса", який у зручний момент дорвався до політичного керма в Україні.

Оскільки у світі "плівки Деркача" не матимуть особливого резонансного ефекту, говорити про те, що вони матимуть такий ефект в Україну (країні постійного хайпу, скандалів і незрозумілих ситуацій) навряд чи варто.

Тимчасовий ефект, тимчасовий хайп можливий. Але довгостроковий тактичний ефект – навряд чи. Оприлюднення подібного роду плівок у нас вже – в порядку речей. І сприймається як щось буденне для української політики. Кількість таких скандальних плівок, що стали надбанням громадськості, нівелювало їх резонанс".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!