Коли політики в Україні не можуть підняти рейтинг своїх партій, вони піднімають питання державної мови

Політичний аналітик Максим Маньковський висловив виданню «Коментарі» думку щодо розгляду Конституційним судом України «мовного питання»

Конституційний суд України сьогодні, 7 липня, розпочав розгляд справи за поданням 51 народного депутата щодо конституційності Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Політичний аналітик Максим Маньковський розповів, чому болюче мовне питання знову і знову піднімають в Україні:

"Я народився у російськомовній родині і тому мені дуже легко давати оцінку і висловлювати думки з цього питання. За свої п’ятдесят років, я ніколи не відчував дискомфорту, чи утисків з приводу того, що я розмовляю в дома чи з родичами російською. При цьому я вивчив українську мову, вільно спілкуюсь і пишаюсь цим.

Коли у політиків в нашій країні закінчуються ідеї, як підняти рейтинг своїх партій, вони знову і знову піднімають, питання державної мови. Звісно, грати на тонких струнах покоління, яке умовно можна назвати "народженні в СРСР", яке до сих пір ностальгує за хлібом по 16 копійок і газованою водою з сиропом із громадських "гранчаків" по три копійки, набагато простіше, чим займатися серйозними економічними програмами розвитку країни.

Тому мене не дивує, що деякі політики, які представляють проросійські політичні сили, які фінансуються з Кремля, знову на передодні місцевих виборів, намагаються піднімати це питання.

Вважаю, що мовна проблема в Україні, створена штучно. Вона розпалюється силами, які, сьогодні намагаються оскаржити та скасувати дію закону, який захищає українську мову, в Конституційному суді України, виключно за ради своїх політичних інтересів.

Переконаний, що кейс, який досі піднімають на прапори в Україні окремі політичні сили, про те, що російська мова в нашій державі має бути другою державною чи отримати якісь особливі права, давно вже застарів і не є актуальним.

Сподіваюсь, що КСУ, своїм рішенням, раз і назавжди припинить любі інсинуації, з цього питання".

Читайте также