Влада поступово може продовжити карантин в Україні до кінця року

Політичний експерт Олег Петровець висловив виданню «Коментарі» думку про намір української влади продовжити карантин приблизно на місяць

Президент України Володимир Зеленський на селекторній нараді, присвяченій боротьбі з коронавирусной інфекцією, висловився проти продовження карантину (а його збираються продовжувати) одним рішенням більш ніж на місяць. І закликав навіть при продовженні забезпечити стабільне функціонування бізнесу.

Ось, що думає з цього приводу політексперт Олег Петровець:

"Діяти по ситуації – єдине правильне рішення. Немає сенсу загострювати обстановку, лякаючи людей продовженням карантину до кінця року. Це однозначно призведе до всенародного обурення і вдарить по рейтингу президентської команди напередодні місцевих виборів. Зеленський це чудово розуміє, тому і обережний. Місяць живемо, аналізуємо епідеміологічну ситуацію – і до кінця літа робимо висновки щодо продовження карантину на більш довгий термін.

Але проблема в іншому – вже зараз люди повинні усвідомлювати, що попереду осінь, похолодання і, відповідно, очікуване збільшення кількості хворих на ГРВІ, грип та Covid-19. Так чи інакше, нас чекає друга хвиля епідемії, до якої ми повинні бути готові.

Зрештою, я впевнений, що навіть через місяць, влада прийде до рішення про продовження карантину на черговий термін. Можливо, навіть до кінця року.

Підприємцям доведеться змиритися з цією реальністю і підлаштовувати свій бізнес під новий темп життя. Можливо, частково переводити в онлайн-режим, робити більш мобільним і гнучким. Гірше, ніж було навесні в плані повного закриття підприємств, навряд чи буде".

Читайте также