ДУМКИ

Кирило Сазонов : Чи спрацює екологічна ставка у боротьбі за Київ

17-08-2020 08:08

0

Кирило Сазонов

політолог

Народний депутат VII і VIII скликань, екс-т.в.о. голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов заявив, що буде боротися за крісло мера Києва і прохід до Київради разом з новою партією "Екологічна альтернатива". Ситуацію оцінив політолог, учасник рейтингу "ТОП-50 політичних експертів і аналітиків" медіагрупи "Коментарі" Кирило Сазонов

"Сама по собі поява нової політичної сили, яка претендує на посаду міського голови столиці і фракцію в Київраді - позитив. Чим більше партій в нашому "виборчому меню", тим вище політична конкуренція і активніше політики.

До того ж, Экоальтернатива і Фірсов акцентують увагу на важливому аспекті нашого життя - екологічній обстановці.

Тим не менш, їхні шанси на виборах восени 2020 року я оцінюю, як примарні. У цікавій екологічної ніші їм належить конкурувати з досвідченим київським політиком Бориславом Березою, який теж взяв це напрям. Вагові категорії в принципі різні і максимум, чого можуть домогтися новачки - трохи "відкусити" рейтинг у Борислава Берези або приєднатися до нього як молодші партнери.

Вже очевидно, що в другому турі боротьбу за посаду міського голови будуть вести чинний мер Кличко і несистемний опозиційний кандидат Андрій Пальчевський. У боротьбі за Київраду їх партіям "Удар" та "Перемога Пальчевського" конкуренцію складуть "Слуга народу", ОПЗЖ і "Європейська солідарність". У цій ситуації навіть такі потужні партії, як "Батьківщина" вже під питанням. І де тут місце для новачків без структури і серйозних грошей? Максимум - зможуть заявити про собі в розрахунку на перспективу..."



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!