Перехідне правосуддя на Донбасі - чому зараз це пусті балачки

Віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив про роботу над законопроектом про перехідний період і перехідне правосуддіяна Донбасі. Думкою з цього приводу з виданням «Коментарі» поділився голова правління Аналітичного центру "Донбаський інститут регіональної політики" Енріке Менендес

"Слід розуміти, що ті розмови, які йдуть про законодавство в сфері перехідного правосуддя на Донбасі, на даний момент - просто пусті балачки.

Зрозуміло, що законодавство в цій сфері необхідно. Але воно повинно з'явитися внаслідок політичного процесу. Спершу потрібно прийняти політичне рішення, укласти політичний договір. А вже потім можуть з'являтися відповідні законодавчі акти.

Під політичним процесом я маю на увазі Мінський майданчик. Оскільки законодавство про перехідне правосуддя планується приймати в рамках реінтеграції тимчасово непідконтрольної частини Донбасу, воно повинно бути погоджено з представниками "з того боку".

Навіть якщо зараз Україна прийме найкращі, ідеальні закони про перехідне правосуддя, але на них не погодяться т.зв. "ЛНР" і "ДНР" і РФ, що стоїть за ними, то нічого не станеться. Це буде просто даремна праця.

І мене дивує, що наші високопосадовці (зокрема, Олексій Рєзніков), які не можуть цього не розуміти, ведуть на цю тему балачки, які дезорієнтують наше суспільство".

Читайте также