Закон про референдум готовий до розгляду в сесійній залі

У парламенті України готують до другого читання законопроект про народовладдя через всеукраїнський референдум. Про те, на якій стадії зараз документ і коли його можуть прийняти, виданню «Коментарі» розповів народний депутат України IХ скликання (фракція «Слуга Народу») Андрій Клочко

"Цей документ тривалий час готувався цілим рядом фахових експертів у складі робочої групи під керівництвом першого заступника голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука.

До Порівняльної таблиці до другого читання було внесено 1226 поправок, які попередньо опрацьовувалися на підкомітеті з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії та остаточно розглядалися вже на засіданні комітету.

За результатами розгляду, 290 поправок враховано – в цілому, або ж частково, чи редакційно. Інші – відхилені. Я вже завізував вивірену юристами порівняльну таблицю, тобто документ вже готовий до розгляду у сесійній залі.

З огляду на те, що Верховна Рада працює в режимі карантину, складно прогнозувати, коли його буде розглянуто. Та все ж сподіваюсь, що з цього питання ми знайдемо консенсус у сесійні залі і закон буде ухвалено.

У разі підписання та набуття ним чинності, ми отримаємо ефективний інструмент реалізації механізму народовладдя, як це обіцяв людям Володимир Зеленський, балотуючись на пост президента України".

Читайте также